Üzletfejlesztés


Bár a vállalkozások többsége nagyon különböző - eltérő szolgáltatás, termék, iparág, mégis az üzletfejlesztésnek sok általános érvényű szabálya van.
Üzletfejlesztés terén a következőkben tudunk segíteni Neked...

  1. Üzletfejlesztési módszerek.
  2. Stratégiai tervezés.
  3. Üzleti és marketingtervezés.
  4. Üzleti coaching, mentorálás.
  5. Szakmai partnerek,tanácsadók bevonása.

Bővebb információért, kérlek, olvass tovább!

1. Üzletfejlesztési módszerek.

Számos út kínálkozik egy vállalkozás méretének növelésére és sikerre vitelére, azonban nem mindegyik alkalmas minden projekt esetében. Érdemes először végiggondolni, hogy mi a növekedés fő gátja, a legszűkebb keresztmetszet? Hogyan tudunk ezen segíteni? Mi lehet a növekedés forrása, és azt milyen módon, milyen csatornákon keresztül tudjuk elérni? Te már tudod ezekre a kérdésekre a - sokszor nem magától értetődő - választ?

 

2. Stratégiai tervezés.

A projekted sikere elsősorban a tervezésen múlik. Nem állítjuk, hogy minden úgy fog történni a valóságban, mint ahogy a stratégiai tervben le van írva, sőt! De ettől függetlenül a stratégiai terv elkészítése, majd folyamatos frissítése kulcselem a siker felé vezető úton. Milyen területeket tartasz meg házon belül, és miket szervezel ki? Milyen beszállítókkal dolgozol és milyen értékesítési csatornákat használsz? Ki a célközönséged? Ezen kérdések nem megfelelő megválaszolása végzetesen rossz irányba viheti a vállalkozásod.

 

3. Üzleti és marketingtervezés.

Egy innovatív ötlet vagy találmány még nem egyenlő piacképes termékkel, egy piacképes termék pedig még nem egyenlő egy sikeres vállalkozással. Ahhoz hogy az innovációt üzleti sikerré konvertáld elengedhetetlen a megfelelő marketingstratégia. Kulcskérdés, hogy kinek adsz el, mit, milyen csatornán és mennyiért. “Jó bornak nem kell cégér” - ugye ezt te sem hiszed el a mai világban? Első osztályú marketing nélkül nincs üzleti siker a 21. században.

 

4. Üzleti coaching, mentorálás.

Sokszor előfordul az üzleti életben, hogy a fától nem látjuk az erdőt, és nem is vaskos szakmai tanácsokra lenne szükség, hanem csak egy külső szemre vagy egy másik nézőpontra. Ebben segít az üzleti coaching és mentorálás, ahol egy kívülálló szemével hamar rátapintunk azokra a pontokra, amelyek fejlesztendőek, illetve irányított kérdések segítségével maga a projektgazda is sok esetben ráébred új megoldásokra. Ha úgy érzed, hogy cégvezetőként nincs kihez fordulnod problémáiddal, akkor a coaching és mentorálás szolgáltatásunk pont Neked való!

 

5. Szakmai partnerek, tanácsadók bevonása.

Az Idea Manufactory-nál azt az elvet valljuk, hogy egy induló vagy növekedési fázisban lévő vállalkozás esetében a legtöbb esetben először generalista tanácsadóra van szükség, aki 360 fokos segítséget tud adni, nem pedig egy szűk szakterület mély ismerőjére. Nagyon hamar eljöhet azonban az az idő, hogy egyik-másik területen szüksége van vállalkozásodnak részletes szakmai iránymutatásra (műszaki, jogi, PR, stb. kérdésekben). Amennyiben ilyen helyzet áll elő, mi tisztában vagyunk a saját korlátainkkal és felelősségünkkel, ezért szívesen vonunk be kiterjedt partneri körünkből olyan személyt vagy céget, aki az adott terület szakértője.

Töltsd ki az oldal alján a formunkat. Hamarosan jelentkezünk.

Érdekel az üzletfejlesztés!

Kérlek, adatait megadásán kívül, jelöld azt is, hogy mi érdekelne csapatfejlesztés területén. Ez nem kötelező, de megkönnyíti a munkánkat.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Üzletfejlesztés területén belül mi érdekelne bővebben? (többet is megjelölhetsz):