Gyakran Ismételt Kérdések


  •     - Honnan tudhatom, hogy ebben a pillanatban valóban tanácsadóra van szükségem?
  •     - Mi szerint válasszak a tanácsadók közül?
  •     - Miben vagytok mások?
  •     - Kik állnak az Idea Manufactory mögött?
  •     - Miben tudtok segíteni számomra?
  •     - Mi a pontos munkamenet Nálatok?
  •     - Mennyi időt vesz igénybe a részemről és mennyi ideig tart a tanácsadói együttműködés?
  •     - Mennyibe kerül számomra az, hogy tanácsadót vonok be?
  •     - Még bizonytalan vagyok, hogy erre van-e valóban szükségem. Rögtön fizetnem kell vagy van valamilyen "kipróbálási lehetőség"?
  •     - Mi a garancia, hogy tényleg hasznos volt tanácsadót bevonnom?

Ha ezek a kérdések közül néhány Benned is felmerült, akkor mindenképpen érdemes tovább olvasnod…

 

Honnan tudhatom, hogy ebben a pillanatban valóban tanácsadóra van szükségem?

A külső szem minden esetben hasznos szempontokra világíthat rá, még ha nem is konkrét probléma megoldására szól a felkérés. Mindemellett számos olyan helyzet állhat elő egy vállalkozás életében, amikor nincs meg a szervezeten belül a megfelelő tudás egy konkrét probléma megoldására. Nem is lenne célszerű állandó munkatársként felvenni minden olyan tudás birtokosát, mely tudás csak eseti jelleggel szükséges a vállalkozás életében.

Ha felmerült Benned tanácsadó bevonása, érdemes minél előbb lépned ezzel kapcsolatban. A késlekedés általában több és több kárt okoz, mely növeli a veszteségeidet, illetve a tanácsadás későbbi összegét is, hisz bonyolultabb problémával találkozik a tanácsadó, melynek megoldása is költségesebb lehet.

Az első körös kapcsolatfelvétel és találkozás ingyenes és kötelezettségmentes. Egy e-maillel vagy telefonhívással csak nyerhetsz.

 

Mi szerint válasszak a tanácsadók közül?

A tanácsadó kiválasztása fontos feladat. Mivel rövidebb-hosszabb távú együttműködésről van jellemzően szó, így érdemes legalább három szempontot figyelembe venned a választásodkor. Részint szakmai, részint emberi, részint anyagi szempontok szerint válassz.

Kezdjük az anyagi szempontokkal.

Vállalkozásod anyagi korlátait Te ismered. A tanácsadó bevonása nagy hozzáadott értékkel bírhat vállalkozásod számára, de természetesen nem olyan közvetlen mérhető eredménnyel jár, mintha például egy újabb megrendelést szereznél egy ügyfeledtől.

Egy tanácsadó segíthet elkerülni egy későbbi bírságot, egy megfelelő stratégiai döntés előkészítésével fontos hónapokat és sok-sok pénzt spórolhat Neked, vagy épp újabb megrendelések megszerzésében lehet hasznodra. Hasznossága viszont többnyire közvetve mérhető, de érdemes tudatosítani ezeket a hasznokat.

A szakmai szempontok fontossága...

Egy jó tanácsadónak feladata a problémák komplex megértése, ezért jó kérdéseket kell tudnia feltenni, mellyel lépésről-lépésre körvonalazódnak az esetleges probléma gócpontjai. Amennyiben úgy érzed, hogy a tanácsadó rossz kérdéseket tesz fel, valószínűleg rossz helyen jársz.

Ha egy tanácsadó arról próbál meggyőzni, hogy mindenhez ért, szintén érdemes elgondolkoznod a továbblépésen. Egy hiteles tanácsadó tisztában van szakmai kompetenciával és ennek határaival, és ezt kommunikálja is Feléd.

És az emberi tényezők...

A tanácsadó Érted dolgozik, de a megfelelő végeredményhez és hatékony haladáshoz két oldalú kommunikáció szükséges, hisz a szükséges információk egy részét Te ismered mint a vállalkozás vezetője. Ha az alapvető szimpátia nem alakul ki, a nyílt kommunikáció nehézkessé válik, így érdemes olyan tanácsadót választanod, akinél ez adott.

 

Miben vagytok mások?

Az Idea Manufactory az induló és kezdeti szakaszban levő vállalkozások tanácsadója. Hasonló fókusszal kevés cég rendelkezik. Megkülönböztető erőnk elsősorban a komplex tanácsadásban rejlik. Tanácsadási szolgáltatásaink az alábbi területekre terjednek ki:

·         általános üzleti tanácsadás

·         üzletfejlesztési tanácsadás

·         csapatfejlesztés

·         pénzügyi terv készítés

·         üzleti terv készítés

·         komplex tőkebevonási tanácsadás

 

Kik állnak az Idea Manufactory mögött?

Az Idea Manufactory mögött számos, különböző területről származó szakértő áll. Van, aki nagyvállalati vagy épp banki múlttal rendelkezik, van, aki sorozatvállalkozói tapasztalatait hasznosítja tanácsadóként. Csapatunk magját négyen alkotjuk, üzletfejlesztési, marketing, HR és pénzügyi területről, de eseti jelleggel további tanácsadókat vonunk be az adott projekt függvényében. Bővebben a Kik vagyunk fül alatt olvashatsz rólunk.

 

Miben tudtok segíteni számomra?

Ez rajtad múlik és azon, hogy mire van szükséged Neked és/vagy a vállalkozásodnak. Minden együttműködést több körös konzultáció előz meg, e-mailben, telefonon vagy épp személyesen, így biztos lehetsz benne, hogy a számodra tényleg hasznos segítséget kapod tőlünk! Amennyiben nem tartjuk indokoltnak tanácsadó bevonását, ezt jelezni fogjuk számodra.

Hogy pontosan miben tudunk segíteni Neked, megtalálod szolgáltatáslistánkban. 

 

Mi a pontos munkamenet Nálatok?

Minden munka egyedi, de az általános gyakorlatról a Hogyan dolgozunk fül alatt olvashatsz bővebben.

 

Mennyi időt vesz igénybe a részemről és mennyi ideig tart a tanácsadói együttműködés?

Minden tanácsadói együttműködés más és más. Ami biztos, hogy a megbízás elején részedről is szükség van inputokra, hogy mélységében meg tudjuk ismerni a helyzetet. Amennyiben konkrét eredmény, például egy üzleti terv létrehozása a megbízás, a munka előrehaladásával részedről jellemzően egyre kevesebb hozzájárulásra lesz szükség. Ha a tanácsadói együttműködés hosszabb távú, az időráfordítás időszakról-időszakra változhat.

 

Mennyibe kerül számomra az, hogy tanácsadót vonok be?

Tanácsadót bevonni költséges dolog, de amennyiben valóban szükséges a tanácsadói segítség, érdemes mielőbb bevonnod. A késlekedés jellemzően komplikáltabb helyzetet szül, ami hosszabb és időigényesebb megoldást fog jelenti. A tűzoltás mindig drágább.

Az árazást az adott megbízás komplexitása és ideje határozza meg. Irányadó árainkról bővebb információt a Szolgáltatásaink és áraink oldalon találsz.

 

Még bizonytalan vagyok, hogy erre van-e valóban szükségem. Rögtön fizetnem kell vagy van valamilyen "kipróbálási lehetőség"?

E-mailben vagy telefonon könnyen elérsz minket, néhány jól célzott kérdéssel segítünk kideríteni, hogy mire is van igazán szükséged, és ha úgy látjuk, mi vagyunk, akik Neked segíteni tudunk, egy személyes találkozó alkalmával pontosíthatjuk az együttműködés részleteit. Természetesen mindez ingyenes és kötelezettségmentes számodra.

 

Mi a garancia, hogy tényleg hasznos volt tanácsadót bevonnom és megérte számomra?

A tanácsadói munkában a garanciaadás mindig nehézkes kérdés és vékony jég, tekintve hogy rengeteg tényezőn múlik egy tanácsadás sikeressége, többek között rajtad is. Részünkről maximális szakmai gondosságra számíthatsz, és természetesen garanciát vállalunk minden egyértelmű, egzakt kérdésben, ahol ez megtehető - például egy pénzügyi tervezés esetében a pénzügyi és számviteli szabályszerűségre.