Finanszírozás


Sokfajta finanszírozási lehetőség van.
Alapelvként: ha a projekt ígéretes, a vállalkozói csapat pedig hatékony és potens, a finanszírozás megszerzése már csak idő kérdése. Azért nem árt, ha a megfelelő finanszírozási forma, tőkeigény és a forrásért cserébe tett vállalások körét szakértő segítségével határozod meg.
Finanszírozás terén a következőkben tudunk segíteni Neked...

  1. Finanszírozási forma kiválasztása.
  2. A tényleges forrásigény meghatározása.
  3. Finanszírozásra való teljes körű felkészítés, pénzügyi tervezés, a finanszírozó számára szükséges bemutatkozó anyagok elkészítése.
  4. Forrásbevonás során tanácsadóként való részvétel.

Bővebb információért, kérlek, olvass tovább!

1. Finanszírozási forma kiválasztása.

A közhiedelemmel ellentétben mind induló, mind működési múlttal rendelkező vállalkozások számára számos különböző finanszírozási forma áll rendelkezésre. 3F (család – barátok - bolondok), üzleti angyal, kockázati tőke, hitel, pályázat, közösségi finanszírozás, hogy csak a legismertebbeket soroljuk, de idetartozhat még a szállító, vevő vagy egyéb partner által történő finanszírozás is. A lehetőségek száma szinte végtelen, azonban az ideális kombináció megtalálása koránt sem egyszerű, ráadásul az optimális finanszírozási- és tőkeszerkezet nem csak iparáganként, de adott esetben projektenként is nagyon eltérő lehet.

2. A tényleges forrásigény meghatározása.

Egy projekt elindításához vagy felfuttatásához szükséges tőke nagyságát egy komplex üzleti terv és koherens pénzügyi terv nélkül szinte lehetetlen megbecsülni, azonban még ezek birtokában is számos nehéz kérdésre kell választ adni. Miből fog élni a projektgazda a következő egy évben? Milyen költségei vannak a jogi és szabadalmi védelemnek? Mekkora vevői kintlévőség állományt kell finanszírozni a működés első hónapjaiban? És még csak a felszínt kapargattuk meg.

3. Finanszírozásra való teljes körű felkészítés, pénzügyi tervezés, a finanszírozó számára szükséges bemutatkozó anyagok elkészítése.

Egy finanszírozó partnerrel - legyen az magánbefektető, hitelintézet vagy akár állami szerv - való tárgyalás során kiemelt fontossággal bír egy koherens pénzügyi terv, amelynek birtokában nem csak a szükséges tőkeigény és forrásszerkezet állapítható meg, hanem különböző érzékenységvizsgálatok is elvégezhetőek. Az integrált eredménykimutatás – mérleg – cash flow terv szentháromság nélkül ne is próbálkozz finanszírozó partnert keresni.

4. Forrásbevonás során tanácsadóként való részvétel.

A befektető megkérdezi, hogy mennyire értékeled a még el sem indult (!) projektedet. A bank megkérdezi, hogy milyen biztosítékot tudsz felmutatni. Az EU-s források esetén pedig a céged minden rezdülését előre kell jelezned. Egy rossz válaszon elbukhatnak az álmaid, de szakértő tanácsok segítségével hatékonyan tudod bevonni a szükséges forrásokat álmaid projektjébe.

Töltsd ki az oldal alján a formunkat. Hamarosan jelentkezünk.

Érdekel a finanszírozás!

Kérlek, adatait megadásán kívül, jelöld azt is, hogy mi érdekelne finanszírozás területén. Ez nem kötelező, de megkönnyíti a munkánkat.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!